Aspergers syndrom udelukker militærtjeneste

Diagnosen aspergers syndrom udelukker egnethed til aftjening af værnepligt og militærtjeneste. Det sammen gælder for øvrige autismediagnoser. Dét oplyser  Forsvarets Værnepligtssektion, Rekrutterings Afdelingen. Læs:  Det påpeges, at der ved sessionen ikke skelnes mellem aftjening af værnepligten i Forsvaret, Militærnægtertjenesten eller Beredskabsstyrelsen med hensyn til egnethed. Helbredskravene er de samme.

Oplysningen fra Forsvaret er indhentet som følge af bekymrede henvendelser til www.aspergerpartner.com fra pårørende til personer med aspergers syndrom.

Aspergers syndrom er en kompleks, neurologisk udviklingsforstyrrelse inden for Autisme Spektret. Aspergers syndrom indebærer bl.a. nedsat eller svag impulskontrol; raserianfald og “nedsmeltninger”; ekstrem optagethed af særinteresser, hvor netop våben i enkelte tilfælde set i udlandet har været en skæbnesvanger særinteresse; manglende eksekutive evner; begrænset social intelligens og evne til at indleve sig i andres tanker, følelser og motiver.

Men som sagt kan man I følge Forsvarets rekrutterings Afdeling ikke gøre militærtjeneste, hvis man har en autisme diagnose, herunder diagnosen aspergers syndrom.

www.aspergerpartner.com

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.