Aspergers syndrom udelukker militærtjeneste

Diagnosen aspergers syndrom udelukker egnethed til aftjening af værnepligt og militærtjeneste. Det sammen gælder for øvrige autismediagnoser. Dét oplyser  Forsvarets Værnepligtssektion, Rekrutterings Afdelingen. Læs:  Det påpeges, at der ved sessionen ikke skelnes mellem aftjening af værnepligten i Forsvaret, Militærnægtertjenesten eller Beredskabsstyrelsen med hensyn til egnethed. Helbredskravene er de samme.

Oplysningen fra Forsvaret er indhentet som følge af bekymrede henvendelser til www.aspergerpartner.com fra pårørende til personer med aspergers syndrom.

Aspergers syndrom er en kompleks, neurologisk udviklingsforstyrrelse inden for Autisme Spektret. Aspergers syndrom indebærer bl.a. nedsat eller svag impulskontrol; raserianfald og “nedsmeltninger”; ekstrem optagethed af særinteresser, hvor netop våben i enkelte tilfælde set i udlandet har været en skæbnesvanger særinteresse; manglende eksekutive evner; begrænset social intelligens og evne til at indleve sig i andres tanker, følelser og motiver.

Men som sagt kan man I følge Forsvarets rekrutterings Afdeling ikke gøre militærtjeneste, hvis man har en autisme diagnose, herunder diagnosen aspergers syndrom.

www.aspergerpartner.com

 

 

 

2 comments for “Aspergers syndrom udelukker militærtjeneste

 1. gittegk
  13. februar 2015 at 16:04

  Er der nogle der ved om AS og udelukker kørekort til bil?

 2. Aspergerhustru
  16. februar 2015 at 15:23

  Kære Gitte,
  AS udelukker ikke kørekort til bil.
  Men nogle personer med AS kan have ekstra svært ved det på grund af problemer med at koordinere bevægelser og multi-taske. Nogle mennesker med AS afstår selv fra kørekort og bil. Et initiativ ved universitetet i Sydney i Australien (langt væk!) tilbyder specialkurser i kørekort for personer med AS i erkendelse af, at der findes dette behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *