Det slår mig at han aldrig viser sorg

Her følger citater fra No Team Player af Judith Newton. Bogen er en biografi om forfatterens ægteskab med en mand med Aspergers syndrom.

”Det er meget svært for mig, der tror på det hellige og forpligtende i ægteskabsløftet, at tale på denne måde. Men hvis jeg skal beskrive D i få ord, bliver det: Hensynsløs, hjerteløs,
selvoptaget, brutal, naiv og træg.”

”Det slår mig, at han aldrig viser sorg.”

”Når jeg forsøgte at forklare andre, at der var noget galt, blev jeg affejet med ”sådan er alle mænd”. Da diagnosen Aspergers syndrom blev stillet fem år senere, benægtede hele hans familie fakta.”

”Den værste ydmygelse er at ikke blive taget alvorligt.”

”Han viste aldrig anger, ingen fælles forståelse, ingen evne til kompromis.”

”Han bruger aldrig ordet ”os” eller ”vi”.”

”Det tog mig lang tid at lære, at der ikke var nogen fornuft i D’s retfærdighedssans. Han havde helt sine egne ideer om retfærdighed. De var altid ensidigt sort-hvide i hans favør og omfattede ingen nuancer eller medfølelse.”

”Jeg led og sørgede forfærdeligt over det ægteskab, jeg ikke havde og aldrig ville få. Jeg kunne ikke tale med D om det, for han benægtede, at der var noget galt med ham.”

”Jeg blev vred, når jeg hørte D gentage mine fortrolige, private historier over for andre i sociale sammenhænge. D gjorde det for at virke normal.”

”D var ekstremt illoyal mod mig, når det passede ham.”

“Jeg har ondt af ham”.

”Den normale part i et ægteskab med en asperger/ASF er ofte voldstruet i hjemmet. Hvis situationen benægtes, bliver det endnu værre. Det er farligt og skadeligt, når omgivelserne benægter realiteterne.”

”Siden jeg begyndte at fortælle andre om D’s handikap, har jeg mødt så mange, som enten selv havde en slægtning med asperger/ASF eller kendte nogen, der havde. Det er meget mere almindeligt, end man tror.”

”Der er mange myter om AS/ASF, som er skabt af dem, der selv har forstyrrelsen gennem benægtelse af virkeligheden. Ikke mange taler imod disse myter.”

”Jeg håber, andre kan have glæde af mine erfaringer og undgå de fejl, jeg har begået. Jeg er udmattet og dybt ensom i arbejdet som omsorgsgiver.”

 Læs boganmeldelsen her

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.