Er du vokset op med en forælder med Aspergers autisme?

En forsker i Californien, Ava Pommerenk, indbyder til besvarelse af et spørgskema (se nedenunder) med henblik på at rekruttere personer til et forskningsprojekt. Hendes arbejde har til formål at indkredse fælles erfaringer fra opvækst hos en forælder, der havde Aspergers syndrom /autisme spektrum forstyrrelse.

Ava Pommerenk, MA, Ph(C) er klinisk psykolog og skriver doktordisputats ved Sofia University i Palo Alto, California, USA. Hun præsenterer sig selv således:

Tak for din interesse i min forskning!
Lad mig fortælle lidt om mig selv.

Min primære omsorgsperson fra jeg var 0-18 år opfylder stort set samtlige definerede symptomer forbundet med Aspergers syndrom (autisme spektrum forstyrrelse), skønt vedkommende aldrig formelt blev diagnosticeret.

I min egen søgen efter støtte opdagede jeg, at det er yderst svært at finde hjælp, indsigt og forståelse for voksne, der er vokset op med en forælder med Aspergers syndrom /autisme. Jeg fandt imidlertid et forum, som viste sig at blive meget værdifuldt for mig. I dette forum delte voksne deres erfaringer om at være vokset op hos en forælder (primær omsorgsperson), som havde Aspergers syndrom – herunder tanker om, hvordan det har påvirket deres udvikling og fortsat påvirker den måde, de opfatter sig selv. At læse disse menneskers personlige beretninger var som at læse om mig selv. Det var første gang, jeg oplevede en gruppe mennesker, der beskrev forhold, som meget præcis svarede til min egen barndom og opvækst; mennesker, der også beskrev personlige træk, som jeg mener, er en direkte følge af at være opvokset med en Asperger forælder.

I betragtning af, at der ikke forefindes officiel forskning i voksnes fælles erfaringer fra en barndom og opvækst med en Asperger forælder, koncentrerer jeg min doktorafhandling om interviews af personer i denne situation. Min hensigt er, at både vi og vore Asperger-forældre (primære omsorgspersoner) vil opnå større synlighed og støtte, hvilket er hårdt tiltrængt.

Ved at klikke ind på linket nedenunder, vil du blive yderligere introduceret til min forskning, og du vil finde et ganske kort spørgeskema, der har til formål at rekruttere personer til mere indgående interviews.
Dine oplysninger behandles fortroligt.

Endnu engang tak for din interesse!

Gå til spørgeskemaet her:   https://www.surveymonkey.com/r/AvaPommerenkResearch

Med venlig hilsen 
Ava Pommerenk

 

 

1 comment for “Er du vokset op med en forælder med Aspergers autisme?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.