NT-ægtefællers viden anerkendes internationalt

For første gang er netværk for NT-ægtefæller til voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelse repræsenteret på en af verdens mest betydningsfulde handicap-konferencer:  Den årlige internationale Pacific Rim Konference om Handicap og Mangfoldighed. Konferencen finder i 2014 sted fra 18. til 20. Maj i Honolulu, Hawaii.

www.aspergerpartner.com er præsenteret i konferencens informations materiale sammen med de internationalt anerkendte initiativer til støtte for NT-partnere:  www.faaas.org  og www.theneurotypical.com 

Se mere her:
Aspergers Syndrome and Adults

Det er 30. år, der afholdes international Pac Rim Konference om Handicap og Mangfoldighed. Konferencen er grundlæggende akademisk, men samtidig et mødested for medmenneskelige og folkelige organisationer.  Her mødes forskning og innovation på handicap-området med social handling, og nye ideer og menneskelige netværk opstår.

På konferencen præsenteres de fleste handicapområder, og nu også erfaringer fra partnere til voksne med High Functioning Autism og Aspergers syndrom.

Aspergers syndrom/High Functioning Autism er en uhelbredelig,  alvorlig neurologisk udviklingsforstyrrelse, som medfører begrænsninger i personens evner inden for blandt andet de sociale, kommunikative, og medmenneskelige områder.

De komplekse og traumatiserende virkninger for børn og ægtefæller til voksne med AS/Hfa har længe været et tabuiseret emne. Men sagkyndige inden for autismeområdet er så småt begyndt at anerkende, at det er ægtefæller og familiemedlemmer til personer med AS/Hfa, der besidder ekspertisen i, hvordan denne usynlige udviklingsforstyrrelse rammer i nære relationer.

Læs mere her:
PacRim Conference 2014

Læs også om Virkningerne for ægtefælle og Børn og læs om Børn af en forælder med Aspergers syndrom

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.