Parforholdstabel

For første gang offentliggøres NT-AS Parforholds-tabellen i Skandinavien. Den sammenfatter typiske virkninger for normalt udviklede (neurotypiske, NT) partnere af at leve i langvarigt forhold med en person, der har Aspergers syndrom /højt fungerende autisme.
Ægteskab og parforhold vil altid rumme udfordringer. Men hvis din partner har Aspergers syndrom, vil du som NT ægtefælle være under ganske særlig belastning, som risikerer at skade dit helbred.
En ægtefælle til en Asperger beskriver det  sådan: “Det er som at leve sammen med en spøgelsesbilist, der insisterer på, at alle andre kører i den forkerte vejbane.”

Partnere til aspergere har rapporteret, at parforholds-tabellen hjælper til at forstå de belastninger, der opstår i et langvarigt parforhold med en person med Aspergers syndrom /autisme. Tabellen kan støtte NT partneren, når den gives videre til læge, advokat, pårørende, præst, m.fl.

Bemærk, at den yderste venstre kolonne i tabellen, som har overskriften “Kendetegn ved normal udvikling” ikke er udtryk for, at neurotypiske individer til enhver tid udviser den anførte adfærd. Kolonnen beskriver det potentiale, der følger af at være neurologisk normalt udviklet (NT). Den faktiske adfærd for en NT-person beror  på mange faktorer, bl.a. stress-belastning samt de etisk-moralske valg, personen selv træffer i forbindelse med sin adfærd over for andre.

LÆS PARFORHOLDS-TABELLEN HER

 

 

15 comments for “Parforholdstabel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.