Sandy Hook tragedien, 1 år efter

Den 14. december 2013 er ét år siden den tragiske massakre på Sandy Hook skolen i Newton, Connecticut. En tyve-årig mand, der bl.a. havde diagnosen Aspergers syndrom, myrdede 20 små børn i 1. klasserne plus seks voksne. Forinden havde han myrdet sin mor.

Statsadvokaten for området har netop offentliggjort en Final Report. Den fastslår, at:
-Gerningsmanden var besat af interesse for massemord og skydevåben
-Gerningsmanden havde Asperger’s Disorder, Pervasive Developmental Disorder (PDD) spectrum behaviors og OCD (Obsessive Compulsive Disorder).
-Gerningsmanden var ene ansvarlig for mordene
-Gerningsmanden var normalt begavet, handlede efter en nøje forberedt plan og var i stand til at kontrollere sin adfærd for at opnå de resultater, han ønskede
-Gerningsmanden var ikke under nogen ekstrem følelsesmæssig ubalance, der ville have kunnet give en forklaring på handlingerne
-Gerningsmanden havde betydelige helbredsproblemer, som påvirkede hans evne til at leve et normalt liv og have social kontakt med andre. Som voksen havde han ingen erkendelse heraf. Han nægtede at tage den anbefalede medicin og deltog ikke i den adfærdsterapi, han blev anbefalet.

Rapporten konkluderer, at der ikke kan fastslås noget motiv til de tragiske mord på tyve små børn plus syv voksne, inklusive gerningsmanden selv.

Rapporten understreger, at det er uvist, i hvilken grad – hvis nogen – gerningsmandens helbredsmæssige problemer har bidraget til hans handlinger. De professionelle sundhedspersoner, der har tilset ham, har intet set, der kunne have forudsagt hans fremtidige adfærd.

Læs mere fra Rapporten hér:  The Sandy Hook Tragedy, One year after

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.